Jaaropleiding ‘Ayurveda Experience’

Een persoonlijk georiënteerde opleiding

Ayurveda is de wereldwijd beoefende wetenschap van het leven en biedt veel praktische handvaten op het gebied van gezondheid en welzijn voor iedereen. Het is preventief van grote waarde en helpt ook gezondheidsklachten te verminderen. Hoe dan? Volgens ayurveda begint kennis van het leven met zelfkennis en van daaruit keuzes maken die bij jou passen en zo jouw gezondheid en welzijn ondersteunen. En de mogelijkheden daartoe zijn eigenlijk oneindig. Denk aan je voeding en spijsvertering, leefstijl, dagelijkse routine, beweging, je constitutie en bijpassende psychologie, je relaties en omgang met je omgeving, je emoties en jezelf tot rust brengen, je afstemmen op de seizoenen, zelfzorg, je eigen huis-apotheek en diëten – alles speelt een rol en is van invloed.

Wat Ayurveda voor jou kan betekenen

Heb je wel eens écht ervaren wat ayurveda voor jou kan betekenen? Of wil jij ayurveda meer integreren in je werk waarbij je anderen ondersteunt in hun gezondheid en welzijn? Dan is deze jaaropleiding écht iets voor jou! Investeer in praktische kennis over een lang en gelukkig leven met ayurveda. Ons team van toegewijde docenten staat voor je klaar!

Inspirational

Ben je nieuwsgierig geworden?

Meld je aan voor het gratis ‘Academy Open Dag‘ over dit programma op vrijdag 23 maart van 10.30 tot 12.30.

Ja, ik meld mij aan voor de Academy Open Dag!

Wat bieden we aan?

 • Tien volle lesdagen met een zeer gevarieerd programma door ervaren en enthousiaste docenten;
 • Twee middagen ‘online koken in je eigen keuken’;
 • ‘Wat is je dosha’ test met feedback en adviezen;
 • Tussen de lesdagen door zit je niet stil, je krijgt opdrachten voor thuis om het geleerde toe te passen en te integreren;
 • Een geweldig online learning management systeem met theoretische ondersteuning:  manuals, video’s, artikelen, testjes bij elke lesdag;
 • Stof wordt behandeld met casussen uit de praktijk en vanuit de actualiteit;
 • Je ontvangt een eigen portfolio-boek om je verrijkende ervaringen in vast te leggen;
 • Je kunt deelnemen aan een interactief platform voor studenten waar ervaringen, recepten en andere zaken gedeeld kunnen worden;
 • Je wordt blijvend onderdeel van onze community als je dat wilt;
 • Persoonlijke begeleiding gedurende het gehele traject.

Hoe ziet het programma eruit?

Dit opleidingsprogramma is ontworpen om een diepgaand begrip van Ayurveda te bieden en deelnemers in staat te stellen deze kennis te integreren voor een gebalanceerd en gezond leven. Gedurende een jaar zullen de deelnemers worden ondergedompeld in een reis van zelfontdekking en heling, geleid door ervaren docenten en experts op het gebied van Ayurveda.

Het programma bestaat uit verschillende modules die verschillende aspecten van Ayurveda behandelen. Elke module bestaat uit een interactieve lesdag, lesmateriaal in het online learning management system, opdrachten vooraf en integratie-opdrachten tussen de lesdagen. Je werkt in je eigen portfolioboek.

De modules/dagen:

De belangrijke basisprincipes en filosofie zijn praktisch gemaakt voor een beter begrip van het fundament van ayurveda wat onontbeerlijk is voor een goede toepassing.

Beginselen van de ayurvedische voedingsleer, de spijsvertering, de doshas en de smaken toegepast op onze westerse leefstijl met een online begeleide kookdag.

Bewust leven volgens je eigen natuur. Krijg inzicht in je eigen constitutie en leer keuzes te maken die bij je passen en je gezondheid ondersteunen.

De rol van manas, hoe ga je om met je zintuigen, meditatie en de kwaliteiten van de geest en de toepassing daarvan in het dagelijkse leven.

De dynamiek van doshas in relatie tot gedrag en omgeving. Balans vinden tussen de interne en externe omgeving.

Begrip van seizoensgebonden effecten en natuurlijke processen en hoe hiermee in balans te leven.

Specifieke zorg in verschillende levensfases voor mannen en vrouwen. Behandeling en preventie van gezondheidsklachten. 

Ayur Yoga en lichaamsbeweging met aandacht voor dosha’s in verschillende vormen van lichaamsbeweging. Balanceren van dosha’s door middel van beweging, sport en yoga.

Gezonde diëten en natuurlijke remedies met praktische tips voor een gezonde levensstijl inclusief kruidenkennis en toepassing.

Mogelijkheid voor bespreking van onderwerpen ingebracht door deelnemers gedurende het programma en ruimte voor vragen.

Alle modules hebben extra videos om de klassikale dagen te ondersteunen, alsmede interessante (optionele) video links.

De training wordt ondersteund door een online Learning Management System (LMS) met daarin o.a. documenten en (oefen) toetsjes.

Je gaat live, online en onder leiding van een ervaren ayurveda kok een aantal recepten klaarmaken en met familie of vrienden opeten.

Praktische informatie

Prijs:

Early bird tarief

tot 1 april

€1895

 • Inclusief studie handboek; schrijfgeld, en extra boeken zijn niet inbegrepen
Schrijf je in

Standaard tarief

voldoen voor 1 juli

€1995

 • Inclusief studie handboek; schrijfgeld, en extra boeken zijn niet inbegrepen
Schrijf je in

3-Termijnen tarief

eerste termijn voor 1 juli

€2095

 • Inclusief studie handboek; schrijfgeld, en extra boeken zijn niet inbegrepen
Schrijf je in

Data:

Het programma vindt plaats op vrijdagen: 27 september, 18 oktober, 25 oktober (koken online, 4 uur), 15 november, 13 december, 17 januari, 17 februari, 28 februari, 21 maart, 18 april, 25 april (koken online 4 uur) en 16 mei.

Doelgroep:

Geïnteresseerden in gezondheid, therapeuten, coaches, voedingsdeskundigen, sporters, yoga-beoefenaars/docenten.

Taal:

Deze opleiding wordt in het Nederlands gegeven.

Studiegids

Klik op de link hieronder voor een beknopte studiegids in PDF formaat (je kunt deze dan downloaden):

Aanmelden voor open dagen (online of op locatie)

Ja, ik meld mij aan voor de Academy Open Dag!